Nieuws

Er is een begin gemaakt de restauratie van korenmolen Wilhelmina, in de eerste fase zal de staartbalk en het hout direct achter de wieken vervangen worden. Vervolgens wordt de zwarte bekleding van de romp vervangen. De rest van de plannen is nog in ontwikkeling, maar het ziet er naar uit dat we met zo'n 2 jaar er weer keurig bij staan.

Tijdens de werkzaamheden aan de molen is deze wel te bezoeken en is de winkel gewoon geopend van 10.00-17.00 uur elke zaterdag.

In september 2010 heeft onze collega Jan Chris zijn getuigschrift tot molenaar behaald, wij heten hem dan ook van harte welkom als molenaar op korenmolen Wilhelmina.

Momenteel zijn we dan met 3 actieve molenaars en 1 leerling. Mocht u belangstelling hebben om ons te komen versterken, kom eens langs!

De ballotage tot AKG-molen laat nog even op zich wachten, bij onderzoek van het meel bleek dat onze tarwesteen niet perfecte kwaliteit levert, we wachten nu op een specialist die probeert te achterhalen waar de oorzaak ligt. Als dit verholpen is zal alsnog de ballotage plaats vinden.

Ivm de uitreiking van het getuigschrift tot molenaar aan Jan Chris op 5 maart, zal de molen deze dag gesloten zijn.