Nieuws

Wat onderhoud betreft aan korenmolen Wilhelmina is er groot nieuws te melden. Er heeft zich bij de stichting een gulle gever gemeld, deze persoon heeft een flink bedrag geschonken met de voorwaarde dat korenmolen Wilhelmina hiermee flink opgeknapt gaat worden.

We zijn dan ook blij u te kunnen vertellen dat we hierdoor een flinke inhaalslag kunnen realiseren. Wat gaat er zoal gebeuren? De zwarte dakbedekking van het achtkant gaat vervangen worden en 2 balken van de staartconstructie ( het deel waarmee de molen op de wind gezet word) worden ook vervangen. Daarnaast wordt er gekeken naar vervanging/ herstel van het stucwerk op het stenen gedeelte van de molen, gelijk zal er dan ook aandacht zijn voor de groene aanslag op de molen.
Tevens wordt er gestreefd naar een flinke schilderbeurt. Dit alles staat voor 2010 op de agenda.

Maar er is nog meer te melden, we zijn al bijna een half jaar druk aan het bouwen onderin de Wilhelmina. De buurman naast de molen is met een bouwproject bezig en hierdoor hebben wij de mogelijkheid gekregen om een toilet en een klein keukentje te realiseren. Dit alles kost naast veel tijd ook de nodige euro’s wij zijn dan ook blij met de steun van bouwbedrijf van Wijnen, die voor het grootste gedeelte de bouwmaterialen sponsort, maar ook andere diverse bedrijven en mensen die op hun manier de bouw mogelijk maken.

We zijn bezig om lid te worden van het Ambachtelijk Korenmolenaars Gilde, als alles verloopt zoals we hopen, dan verwachten we in het voorjaar zover te zijn dat we ook het schild in de molen kunnen aanbrengen. We houden u op de hoogte.

evenementenkalender 2010