Vanille-Griesmeel cake

Je hebt nodig:
1 liter vanillevla (volle, geen halfvolle of magere);
1 pak griesmeel (500 gram); te koop bij korenmolen Wilhelmina 4 eieren;
100 ml zonnenbloemolie;
iets minder dan 1 longdrinkglas suiker;
2 zakjes vanillesuiker;
2 zakjes bakpoeder

Bereiding:
je voegt de olie, suiker, vanilie suiker,bakpoeder en eieren bij elkaar. Roer dit met een garde tot het een gele massa wordt.
Voeg dan de griesmeel en vanilievla toe en roer het door totdat de massa glad is niet met een staafmixer want het beslag is al luchtig genoeg.
De oven op ongeveer 170 graden voorverwarmen.
Voeg het beslag in een ronde of vierkante cakevorm en bestrooi de cake vorm met wat griesmeel zodat hij niet plakt.
Laat de cake een uur in de oven maar controleer wel na een half uur af en toe!
zodra de cake goed gerezen is en goudbruin, dan even prikken en kijken of het beslag aan het mes of sateprikker blijft hangen.
De cake even laten afkoelen