Hollandse appeltaart

• 1 KG APPELS(LIEFST GOUDREINETTEN), schoongemaakt en in maandjes gesneden
• 100 GRAM ROZIJNEN
• 1 CITROEN, sap en geraspte schil
• (eventueel 1 THEELEPEL GECONFIJTE GEMBER)
• (eventueel 1 THEELEPEL KANEEL)
• (eventueel 50 gram gehakte amandelen)
• 300 GRAM BLOEM
• 200 GRAM KOUDE BOTER
• 125 GRAM SUIKER +
• 75 gram suiker voor het rozijnen mengsel
• 3 theelepels abrikozen jam

Wel de rozijnen in handwarm water.
Meng de bloem met boter en suiker en kneed het tot een deeg. Rol of druk het deeg uit en bekleed er een springvorm (24cm) mee. Houd wat deeg achter en doe het deeg in de koelkast
Doe bij de uitgelekte gewelde rozijnen 75 gram suiker, de geraspte citroen en wat citroensap en tenslotte 3 theelepels abrikozen jam. Roer het mengsel goed door en schil de appels.
Doe de appels in het deeg, hierna verdeel je het rozijnenmengsel over de taart. Gebruik het overige deeg om repen over de taart heen te maken. Bak de taart 80 minuten op 180 graden in een voorverwarmde oven. Laat de appeltaart in de vorm afkoelen