terug naar menu Wilhelmina

Wilhelmina heeft een erg leuk en gezellig team om haar gezelschap te houden, maar hoe meer zielen hoe meer vreugd!

Heb jij interesse in, en wil je lekker actief werken met molens meld je aan bij de molenaars of kom gezellig langs. Onze openingstijden staan onder contact.

Een vrijwilliger aan het woord uit JC's Column

Rond deze tijd twee jaar geleden, zittende op de bank met een kopje koffie, viel mijn oog op iets bewegends daar achter de bomen. Nog maar slechts een half jaartje hier wonende was mij de ;hoogste molen van heel de provincie nog niet opgevallen.

Van het een kwam het ander en zo toog ik de eerstvolgende zaterdag dat Wilhelmina weer draaide naar de Molenstreek. Na de molen bezichtigt te hebben, mijn naam in het gastenboek te hebben geschreven, een praatje gemaakt met, naar later bleek, Mieke. Dit ging over het fenomeen molens in het algemeen, Wilhelmina enbovenal het vele werk dat het kost om een molen niet alleen in bedrijf te houden maar er ook een beetje verzorgt uit te laten zien. Het gote probleem bleek vrijwilligers.

Iedere zaterdag stond hetgezin Berghuis, toen nog bestaande uit drie man, er met Jeroen alleen voor. Als geïnteresseerde hebben we afgesproken dat ik eens een zaterdag mee zou lopen om misschien ook vrijwilliger teworden. Zo gezegt zo gedaan, en weer een zaterdag later in mijn groene overall om tien uur 's ochtends aangetreden. Hendrik-Jan heeft de hele molen laten zien, van winkel tot kap en als je dateenmaal meegemaakt hebt wil je meer. Zodoende de weken hierna ook al gevrijwilligd met gevolg dat Hendrik-Jan en Mieke het wel een goed idee voor mij vonden om de opleiding tot vrijwilligmolenaar te gaan volgen.

Wordt vervolgd